Ποιοι αγρότες απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ με ακαθάριστα έσοδα -κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο- έως 10.000 ευρώ και δικαιώματα ενιαίας ενίσχυση έως 5.000 ευρώ. Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους αγρότες που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία με το νέο καθεστώς που ισχύει από 1.1.2014 Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης ότι το καθεστώς αυτό ισχύει και για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά ασκούν αγροτική εκμετάλλευση. Σημειώνεται ότι τα κριτήρια της απαλλαγής θα πρέπει να συντρέχουν και τα δύο ταυτόχρονα προκειμένου να ισχύσει η απαλλαγή. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες που κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα και είχαν δικαίωμα να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των οριζομένων ορίων, αλλά δεν θα ασκήσουν την αγροτική τους εκμετάλλε…
διαβαστε περισσοτερα

Τα πανέμορφα Φλαμίνγκο στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου(ΦΩΤΟ)

Πηγή ζωής για το Mεσολόγγι η λιμνοθάλασσά του, δεν προσέφερε μόνο πλούτο και ευημερία, αλλά και ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς που δύσκολα θα βρείτε όμοιό του.
Μαγικές εικόνες καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της λιμνοθάλασσας. Oι πελάδες, οι γαΐτες, τα φλαμίνγκο που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στη λιμνοθάλασσα και το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος που χρωματίζει την επιφάνειά της, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.
H λιμνοθάλασσα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου, ενώ αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Mεσογείου. Συγκαταλέγεται στους 11 διεθνούς σημασίας υγροβιότοπους της Συνθήκης Pαμσάρ, είναι περιοχή «Eιδικής Προστασίας», σύμφωνα με την οδηγία της EOK «Περί διατηρήσεως των άγριων πτηνών», είναι «Eιδικά προστατευόμενη περιοχή», σύμφωνα με τη Σύμβαση της Bαρκελώνης, έχει χαρακτηριστεί «Σημαντική περιοχή για ταπουλιά της Eλλάδας» και βέβαια περιλαμβάνεται στον κατάλογο περιοχών του δικτύου «Natura 2000».
Τα πανέμορφα φλαμίνγκο είναι μόν…
διαβαστε περισσοτερα

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης στο ''ΑΓΡΙΝΙΟ''

διαβαστε περισσοτερα