Πρόσκληση στη σειρά performances "The Marathon"

Υπό το τίτλο “The Marathon”, ο οργανισμός epitelesis - Performance Art Foundation παρουσιάζει τησειρά ζωντανών επιτελέσεων (performances) το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου - 18:00 με 22:00 στους χώρους του Booze Cooperativa, με ελεύθερη είσοδο. Ως αποτέλεσμα του ομώνυμου εκπαιδευτικού εργαστηρίου και με τη καθοδήγηση της εικαστικού Dagmar I. Glausnitzer Smith και του καλλιτεχνικού διδύμου Zeirle & Carter, με βάση τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και των προσκεκλημένων δασκάλων Αντρέα Πασιά και Francesco Kiàis, οι συμμετέχοντες έχουν ως σημείο έναρξης του ‘μαραθώνιού’ τους το κέντρο της Αθήνας, καθώς επιλέχθηκαν μέσω ανοιχτού καλέσματος από Ελλάδα, Κύπρο και χώρες του εξωτερικού. 

Με αναφορά στην εντατική προσπάθεια και την ικανότητα συγκέντρωσης, ο ‘μαραθώνιος’ έχει συνήθως ως απώτερο σκοπό την κατάκτηση της τερματικής γραμμής. Κατά τη διάρκεια της πορείας του, ο δρομέας μαθαίνει την αναγκαιότητα διαμερισμού ενέργειας, αντιμετωπίζοντας κάθε βήμα ως ένα ‘στόχο’. Στη σειρά επιτελέσεων “The Marathon”, ο κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει το έργο του ως ένα ακόμη βήμα-στόχο της προσωπικής του πορείας, μέσα από την εμπειρική διαδικασία μάθησης του εργαστηρίου και την καθοδήγηση των ‘προπoνητών’ του. Σε μία χρονική στιγμή κοινωνικής αβεβαιότητας, τα σημεία συνάντησης του σώματος ενός καλλιτέχνη με το κοινό, όπου οι διάφορες διαδρομές συγκλίνουν, αποτελούν ένα χώρο συνεύρεσης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής προβληματισμών, με σκοπό την επίτευξη του επόμενου κοινού ‘βήματος’ παρά την κατάκτηση μίας τερματικής γραμμής.

Συμμετέχοντες: Angel Alado (Μεξικό), Αγγελική Χάιδω Τσόλη (Ελλάδα), Anniken Weber (Νορβηγία/ Ην. Βασίλειο), Claude Bernand (Γαλλία), Katya Petetskaya (Ρωσσία/Αυστραλία), Lizzie Masterson (Ην. Βασίλειο), Σοφία Τερλέγκα (Ελλάδα), Τιτίκα Σταμούλη (Ελλάδα) 

Διοργάνωση: epitelesis - Performance Art Foundation / www.epitelesis.com
Πληροφορίες: Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57 - Μοναστηράκι) / www.boozecooperativa.com 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου