Ανανεώνετε αμπελώνας στη ΜπαμπίνηΠαλιός Αμπελώνας

Ανανεώνετε αμπελώνας στη Μπαμπίνη στη θέση Αι Λιάς  ιδιοκτησίας του συγχωριανού μας Νίκου Ευαγ. Παλιούρα, ο παλιός αμπελώνας φυτεμένος από τον πατέρα του Βαγγέλη Παλιούρα το 1960,ο νέος  αμπελώνας γραμμικός με ποικιλίες Μαυρούδι, Ροδίτη, Μοσχάτο και διάφορες ποικιλίες σε επιτραπέζια . 

Μαυρούδι
Η οικογένεια είναι μεγάλη. Με αυτό το όνομα συναντούμε πολλά σταφύλια στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα. Το δε κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το μαύρο χρώμα του φλοιού τους. Ποικιλία ταννική που ανταποκρίνεται έξοχα στην παλαίωση στο βαρέλι.

Μοσχάτο

Μεγάλη και διάσημη οικογένεια σταφυλιών που καλλιεργούνται με ποικίλα ονόματα σ’ όλες σχεδόν τις αμπελουργικές χώρες. Μεγάλη και η ποικιλία των κρασιών που μας χαρίζουν, από παλαιωμένα γλυκά έως φρέσκα, φρουτώδη αφρώδη. Όλα τους όμως ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό το τους άρωμα.

Ροδίτης

Καλλιεργείται σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Όταν καλλιεργηθεί και οινοποιηθεί προσεκτικά, μας δίνει ελαφριά και ευκολόπιοτα κρασιά με όμορφο φρούτο. foto:Βαγγέλης Παλιούρας
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................