Τάκης Καρναβάς. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο δικός μας Μπαρμπα-Τάκης... (βιντεο-φωτο)

kandilatoxoriomasM΄αυτό το τραγούδι μας καλημέρισε σήμερα ο Γιάννης Καρναβάς...ο γιός του δικού μας Μπαρμπα-Τάκη...γιατίσαν σήμερα το 1936 η θεια-Γιώργαινα έφερε στον κόσμο τον άνθρωπο που έμελλε να κάνει ξακουστό και συνάμα περήφανο το Ξηρόμερο και το χωριό του τηνΚανδήλα με το ιδιαίτερο και σπάνιο χάρισμα στο λαρύγγι. 
Εδώ σ΄αυτή τη γειτονιά, στα Ματζίρκα στην Κανδήλα και σ΄αυτό το σπίτι γεννήθηκε και μεγάλωσε. Κι αφού χάρισε στην παραδοσιακή μας μουσική μια μεγάλη κληρονομιά με τα τραγούδια του γυρνώντας όλη την Ελλάδα αλλά και έξω απ΄αυτήν σε πολλές χώρες όπου υπήρχαν Έλληνες που τον ζητούσαν, εκεί στο πατρικό του ξαναγύρισε να ζήσει και τα τελευταία του χρόνια... Δυστυχώς από τότε το σπίτι έχει ερημώσει, όπως ίσως ερήμωσε και το δημοτικό τραγούδι από τη μέρα που σίγησε και η μοναδική αυτή φωνή που δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια... Σε θυμάμαι όμως Μπαρμπα Τάκη που πέρναγες απ΄το σπίτι μου, περπατώντας τον δρόμο που φέρει σήμερα το όνομά σου, κι αφού σταμάταγες να χαιρετίσεις και να πείς…
διαβαστε περισσοτερα

Στηρίζουμε τους συμπατριώτες μας

Sugar Mama
Γλυκάκι ή καφεδάκι??? Τηλέφωνο: 2114024504
Sugar mama, χειροποίητα γλυκά ημέρας. Γ. Ζωγράφου 27, Ζωγράφου
Υπεύθυνη:  Αρετή Κολώνια Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Πώς ν’ αντιμετωπίσω το γεγονός ότι το παιδί μου έχει Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές είναι μια ευρύτερη κατηγορία που περιλαμβάνει πέντε διαταραχές: α) τον αυτισμό, β) τη διαταραχή Rett, γ) την παιδική αποδιοργανωτική διαταραχή, δ) τη διαταραχή Asperger και ε) τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή μη προσδιοριζόμενη αλλιώς. Μερικές φορές ο ορισμός για τον αυτισμό χρησιμοποιείται για να περιγράψει μόνο τον αυτισμό και μερικές φορές χρησιμοποιείται για να περιγράψει και τις πέντε διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.
διαβαστε περισσοτερα