Μπαμπίνη: Το πέτρινο στολίδι του Ξηρομέρου.

Πρόκειται για ένα υπέροχο πέτρινο χωριόπου τα τελευταία χρόνια «αναστήθηκε» και σήμερα η Μπαμπίνη είναι πολύ όμορφη και γραφικήμε πολλά κεραμοσκεπή και πέτρινα κτίσματα, με παραδοσιακές μάντρες και πλακόστρωτα στις αυλές και την πλατεία που δίνουν μια ξεχωριστή αισθητική.
Τοθησαυρό του χωριού, που ήταν τα παλιά πέτρινα σπίτιαμε την παραδοσιακή ομορφιά τους, έχουν εκτιμήσει όλοι οι απανταχού Μπαμπινιώτες(που είχαν φύγει στα αστικά κέντρα) και τώρα επιστρέφουν, τα αναπαλαιώνουν για να περνούν εκεί τις διακοπές τους.
Οι Μπαμπινιώτες για να βελτιώσουνε τη ζωή τους έδωσαν προτεραιότηταστο «όμορφο» και στέκονται κοντά στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική τους παράδοση. Με σεβασμό στηνπολιτιστική τους κληρονομιά, προώθησαν μια νέα αντίληψη ανάδειξης του χωριού και έτσι το παλιό χωριό, που είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και την ερήμωση, άρχισε να ξαναζωντανεύει.
Στα πέτρινα κτίσματα, δημιουργήματα παλιών μαστόρων, δείγματα μιας άλλης αισθητικής άρχισαν να γίνονται εργασίες αποκατάστασης, να…
διαβαστε περισσοτερα