ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου στον εορτασμό της Παναγιάς (Εισόδια της Θεοτόκου)

Αύριο 20 και μεθαύριο 21 Νοεμβρίου 2016 αναμένεται στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου με ξεχωριστή λαμπρότητα η γιορτή της Παναγιάς μας !


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου καλεί τα Μέλη μας και τους απανταχού Κωνωπινιώτες και συμπατριώτες μας, που οι γενικότερες συνθήκες τους το επιτρέπουν, να παραβρεθούμε στον εορτασμό της εκκλησίας του χωριού μας που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, στη γενέτειρά μας (Κωνωπίνα), στις 20 και 21 Νοεμβρίου. .
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝ.ΣΥ Εσπερίδα.Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.Τό πρόγραμμα

διαβαστε περισσοτερα

Ο 13χρονος Δημήτρης λάμπει με το κλαρίνο και τον «ήλιο» του | Junior Music Stars

Απολαύστε & Θαυμάστε Ο 13χρονος Δημήτρης και ο Θανάσης Βασιλόπουλος τα «έσπασαν» παίζοντας κλαρίνο | Junior Music StarsRADIOAETOS.COM
διαβαστε περισσοτερα

H καλλιέργεια του καπνού: Τα τσεμπέλια, τα βιρτζίνια, οι καπναποθήκες… (video)

Του Γιάννη Γιαννακόπουλου: 
To βίντεο αυτό είναι αφιερωμένο στους καπνοκαλλιεργητές και τους καπνεργάτες της Αιτωλοακαρνανίας που με πολύ κόπο και μόχθο επί σειρά γενεών καλλιεργούσαν τον καπνό και εργάζονταν στις καπναποθήκες του Αγρινίου.
Η διάρκειά του είναι περίπου 20λεπτη και περιλαμβάνει όλα τα βασικά στάδια της καλλιέργειας και της πρώτης μεταποίησης στις καπναποθήκες του Αγρινίου.
Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ποικιλίας των τσεμπελιών. Εδώ η εικόνα είναι ασπρόμαυρη για να ταιριάζει με την μονότονη ζωή των καπνοκαλλιεργητών τις ατελείωτες καλοκαιρινές μέρες. Το δεύτερο μέρος, που είναι σύντομο επίσης ασπρόμαυρο, αναφέρεται στην επεξεργασία του καπνού στις καπναποθήκες του Αγρινίου. Το τρίτο μέρος που είναι έγχρωμο αναφέρεται στην καλλιέργεια της ποικιλίας Βιρτζίνια.
Το υλικό αυτό ανήκει σε όλους όσους ασχολήθηκαν με τον καπνό και μπορεί να κάνει χρήση ελεύθερα όποιος θέλει.

agriniopress.gr
διαβαστε περισσοτερα