Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ: Της Έφης Καραλή




Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται, το επιβάλει η παράδοση και το έθιμο γιαυτό λοιπόν το λόγο η Έφη Καραλή μας έστειλε την παρακάτω συνταγή.



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
1.1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
1 κουταλιά αμμωνία
1/2 κουταλάκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να αφρατέψουν .
Ρίχνετε τη βανίλια και τα τέσσερα αυγά ένα-ένα
ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν. Στο χλιαρό γάλα διαλύετε την αμμωνία και την προσθέτετε στο μείγμα των αυγών,καθώς και λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Ζυμώνετε λίγο με το χέρι για να γίνει η ζύμη μαλακή και την αφήνετε για 1 ώρα, παίρνετε λίγη-λίγη ζύμη ,την πλάθεται σε μερικές μπαλίτσες σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Στη συνέχεια,ανοίγετε τις μπαλίτσες σε χονδρά κορδόνια και σχηματίζετε διάφορα σχέδια.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετείτε τα κουλουράκια σε απόσταση για να φουσκώσουν ,χτυπάτε στο μπλέντερ το τελευταίο αυγό και τα αλείφετε.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν τα βγάζετε από το ταψί και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου