Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΣΕΑ Αρχαίας Καλυδώνας» - Θετική ανταπόκριση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο αίτημα του Δήμου Ιεράς Πόλεως ΜεσολογγίουΘετικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την ονομασία ΣΕΑ και εξόδου της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου «Αρχαία Καλυδώνα».
Στο αίτημα το οποίο υποβλήθηκε στις αρχές Απριλίου από το Γραφείο του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, περιλαμβάνονται δυο προτάσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν κατόπιν συνεννόησης με το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου. Η πρώτη διατυπώθηκε σε χωρική βάση, ενώ η δεύτερη η οποία και έγινε αποδεκτή αντλείται από τον αρχαιολογικό χώρο ο οποίος βρίσκεται εγγύτατα στο συγκεκριμένο σημείο της Ιόνιας Οδού.
Καλυδών είναι το όνομα αρχαίας πόλης της Αιτωλίας πλησίον του Εύηνου ποταμού. Την πόλη, σύμφωνα με τη μυθολογία, ίδρυσε ο Καλυδών, γιος του Αιτωλού και της Προνόης. Η πρώτη πηγή για την ύπαρξη της πόλης είναι ο Όμηρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου