Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Ο Κυριαζής ξεπερνά τον Γκατσιούδη!Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κώστας Γκατσιούδης υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού και ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα (σε όλα τα σπορ). Και όμως σήμερα, ο Γιάννης Κυριαζής ετοιμάζεται να τον ξεπεράσει.
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, καθώς ο Κώστας Γκατσιούδης είναι 8ος στην παγκόσμια λίστα όλων τψν εποχών, έχει ρίξει τρεις φορές πάνω από τα 90μ., του ανήκουν οι 21 καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στην Ελλάδα και έχει τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (1 αργυρό, 2 χάλκινα). Αυτό που δεν έχει όμως είναι ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση (Ολυμπιακοί, παγκόσμιο, ευρωπαίκό). Αυτό που σήμερα είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει ο Γιάννης Κυριαζής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.
Ο 21χρονος ακοντιστής που βαδίζει στα βήματα του σπουδαίου Γκατσιούδη, τον έχει ξεπεράσει στην κατηγορία των νέων καθώς του πήρε το πανελλήνιο ρεκόρ με τη βολή στα 88.01μ. που έριξε τον περασμένο Μάρτιο. Βέβαια σαν έφηβος του ξέφυγε το 80.30μ. του Γκατσιούδη που είναι μια πραγματικά μεγάλη βολή ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα που ο ακοντισμός είναι από τα αγωνίσματα με το υψηλότερο επίπεδο.
Σε λίγες ώρες θα γωνρίζουμε αν τελικά ο Κυριαζής καταφέρει να γίνει ο πρώτος Έλληνας ακοντιστής με χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και με τί επίδοση θα τα καταφέρει. Το πιθανότερο είναι να ρίξει δύο το πολύ τρεις βολές. Από ότι φαίνεται θα είναι αρκετές.
Ακόμα και αν τα καταφέρει, έχει πολύ δρόμο για να ξεπεράσει τον μέγιστο Γκατσιούδη. Αυτό το δρόμο όμως ήδη τον πορεύεται.


sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου