Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Σε κατανυκτική ατμοσφαίρα ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην χάρη της Αγίας λίγο έξω από τον Αστακό. (foto χρήστος Μπόνης)

Σε κατανυκτική ατμοσφαίρα και παρουσία(όπως κάθε χρόνο εξ άλλου) πολλών προσκυνητών τελέσθηκε και χθες ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην χάρη της Αγίας λίγο έξω από τον Αστακό. 


Από νωρίς το απόγευμα είχαν καταφθάσει εκατοντάδες προσκυνητές για να τοποθετήσουν στον προαύλιο χώρο το κοφίνι με το στάρι και τον άρτο .
 Φυσικά το μεγάλο και άλυτο πρόβλημα όλα αυτά τα χρονιά   ήταν  και παραμένει ο χώρος στάθμευσης αφενός μεν δεν επαρκεί για την στάθμευση όσων προσέρχονται για να προσκυνήσουν αφετέρου η άναρχη και απαράδεκτη  άλλα και αδιάφορη στάση ορισμένων οδηγών να παρκάρουν οι οποίοι βρουν και όπως βρουν αδιαφορώντας αν εμποδίζουν την έξοδο κάποιου που θα βρεθεί στην ανάγκη να φύγει. Θεωρώντας τετελεσμένο γεγονός το ότι όλοι όσοι προσέρχονται , θα φύγουν  στο τέλος του εσπερινού να κλείνουν όλες τις διεξόδους με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός σε όσους θέλουν να αποχωρίσουν  οποία στιγμή το αποφασίσουν. 
Αυτό βέβαια είναι φαινόμενο που σίγουρα μέσα απο το σχόλιο μου δεν θα λυθεί !!!!Θέλει απλή λογική και κατανόηση στον προσκυνητών. Κύριο χαρακτηριστικό του χθεσινού εσπερινού ήταν και η συμμετοχή με μεγάλη αντιπροσωπεία των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά (summer camp) του TAEKWONDO από πολλά μέρη της Ελλάδας. Προσήλθαν με τάξη φορώντας την χαρακτηριστική εμφάνιση του τουρνουά να παρακολουθήσουν τον εσπερινό και αναχώρησαν πάλι με τάξη δείγμα της πειθαρχίας που τους διέπει, εν αντιθέσει με ......μερικούς .που η παρουσία τους εκεί αρκούσε μόνο στο  πως θα λύσουν όλα τα προβλήματα του Αστακού(και όχι μόνο) και  στο τέλος να φύγουν αγκαλιά με  ένα κυπελλάκι  στάρι και ένα κομμάτι άρτου-------------------

-ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου