Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Τρύφος Ξηρομέρου: Περιήγηση δίπλα στο Ποτάμι και στους καταρράκτες


Τα άφθονα πηγαία νερά, η πλούσια βλάστηση, τα ιαματικά λουτρά, η εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥκαι οι καταρράκτες κάνουν το χωριό Τρύφου (Ακτίου-Βόνιτσας) έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εκδρομή. Η πλούσια φυσική βλάστηση, σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών, προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Από εδώ που υπάρχει ένα ωραιότατο ξενοδοχείο, χτισμένο σε ειδυλλιακή τοποθεσία που δεν λειτουργεί πια, ξεκινά και η πεζοπορία μέσα από τα μονοπάτια, στο κατάφυτο φαράγγι, που ακολουθεί την κοίτη του ποταμού και φτάνει σε μαγευτικούς καταρράκτες.
Πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορία, γεμάτη εναλλαγές του τοπίου, με «πρωταγωνίστρια» τη φύση και ένα ποτάμι, που κυλάει δίπλα μας τα ατίθασα κρυστάλλινα νερά του, σχηματίζοντας μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες.
Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά, η βλάστηση πυκνώνει και βλέπουμε έναν μικρό αλλά εντυπωσιακό καταρράκτη να σχηματίζεται. Τοπίο μαγευτικό!  Εδώ στο καταρράκτη μπορείτε να ρίξετε μια βουτιά στα καταπράσινα νερά της λιμνούλας που σχηματίζεται μπροστά σας και θα νιώσετε ανανεωμένοι από την απλόχερη ομορφιά της φύσης.
Μπαμπίνη ΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου