Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Γιορτή τσιπούρας στον Αστακό

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Μπόνης

Η πρώτη απο τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΝΑΟΑΣ για το εφετινού καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ Η γιορτή Τσιπούρας (κατά παρεκκλήσι των προηγούμενων ετών οποί στην θέση της τσιπούρας υπήρχε η σαρδέλα) συγκέντρωσε εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι παρακολουθήσαν τόσο την διαδικασία του ψησίματος όσο και το χορευτικό συγκρότημα. (μέλη του οποίου άνηκαν στον σύλλογο χοβολιοτών  Αστακού καθώς και στον σύλλογο της Γουριάς) που διασκέδασε όχι μονο τους επισκέπτες πέριξ του χώρου που πραγματοποιούνταν η εκδήλωση άλλα και όσους απολάμβαναν τον καφέ τους στις τριγύρω καφετέριες.


Το μεγάλο ενδιαφέρων της εκδήλωσης απέσπασε και την προσοχή των ξενών τουριστών που είχαν αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αστακού με τα σκάφη τους οι οποίοι αναμίχθηκαν μαζί με τους ντόπιους απολαμβάνοντας την γεύση της ψητής τσιπούρας (σημειωτέον ότι ήταν προσφορά του ΝΗΡΕΑ) παράλληλα δε μαζί με το δροσερό κρασί που προσφέρονταν ταυτόχρονα.

Ίσως μια διαφορετική άλλα και ανέλπιστη εμπειρία που θα έζησαν τον χρόνο των διακοπών τους στην Ελλάδα. Για πολλές ώρες η μυρωδιά που ανάβλυζε απο τις σχάρες της ψησταριάς προσελκυστεί όλο και περισσότερους επισκέπτες , σε σημείο που να κλείσει εντελώς ο χώρος που πραγματοποιείτε ο καθιερωμένος περίπατος.
Έτσι λοιπόν αφοί φάγανε έπιανε χορεύανε όλοι μαζί στο τέλος αποσύρθηκαν στα cafe shop της παράλιας για να συνεχίσουν την όμορφη βραδεία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου