Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Διονύση Μπερερή ''Ιστορική μνήμη οικογένειας ΤΡΙΚΟΥΠΗ''Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ»
παρουσίασαν χθές Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.,το βιβλίο του Διονύση Μπερερή«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ»στη Στοά του Βιβλίου – Αίθουσα Λόγου και ΤέχνηςΤο βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της Οικογένειας Τρικούπη που είναι παλιά οικογένεια του Μεσολογγίου, μέλη της οποίας διακρίθηκαν στην πολιτική, τον στρατό, τα γράμματα, την ιατρική και συμμετείχαν ενεργά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821......

Για το βιβλίο  μιλήσαν οι κυρίες:
α)-Πετροπούλου - Χαρώνη Φήμια, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και
β)-Σταυροπούλου – Ντόκα Αικατερίνη, Διευθύντρια της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Απηύθυναν χαιρετισμό:
-Ο κ. Αντύπας Γεώργιος, Αντιστράτηγος ε.α., Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου  Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» και 
-ο κ. Σόμπολος Πάνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

        Συντόνισε ο κ. Κοντός Παναγιώτης, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΙ.ΠΟ.Ε.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής με την αποφώνησή του και τις ευχαριστίες προς όλους,  όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση του βιβλίου και στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Το βιβλίο  διανεμήθηκε δωρεάν, προσφορά του έμπιστου της οικογένειας Τρικούπη, κ. Κοκολίνη Γαβριήλ.
 Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου