Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ
Με Κατάνυξη και Θρησκευτική Λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή τού Πολιούχου Αγίου Γεωργίου στο χωριό μας. Παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας από τον Ιερέα τού Αγίου Νικολάου Αστακού πάτερ Αθανάσιο Κουλοχέρη και συν-λειτουργούντες τον πάτερ Νικόδημο Ζαβογιάννη από την ενορία Μαχαιρά και τον πάτερ Γεώργιο Φλώρο τής ενορίας Φυτειών. Στον Μέγα Εσπερινό μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος τού Δήμου Ξηρομερου Κος Πάνος Γκολιας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Κος Γιάννης Χρόνης και πλήθος πιστών. 
Μετά το τέλος τού Μεγα Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση τής Ιεράς Εικόνας τού Αγίου Γεωργίου στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας. Στο τέλος τού Εσπερινού προσφέρθηκαν στους εκκλησιαζόμενους ποικιλία γλυκών, ραβανί (τοπικό γλύκισμα) και αρτοκλασία.
Ανήμερα τού Αγίου Γεωργίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον πάτερ Αθανάσιο Κουλοχέρη.


Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΊΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΕΙΘΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΠΑΝΤΑ.
ΤΖΕΝΝΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ.φωτο: Τζένη Παπαδημητρίου
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................