Απάντηση του Υπουργείου σε Ερώτηση του ΚΚΕ, σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη από την εταιρεία «Περγαντή Ακαρνανικών Α.Ε.


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης για το περιβαλλοντικό έγκλημα με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη από την εταιρεία «Περγαντή Ακαρνανικών Α.Ε. που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΚΚΕ,  Νίκο Μωραΐτη και Νίκο Καραθανασόπουλο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε αναρμόδιο, και κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου-∆υτικής Ελλάδας-Ιονίου. Επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα που έθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Στις απαντήσεις που επισυνάπτουμε παρακάτω, αρμόδιες υπηρεσίες δήλωσαν αναρμόδιες και άλλες επικαλέστηκαν την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου-∆υτικής Ελλάδας-Ιονίου ως μόνη αρμόδια για την αδειοδότηση του έργου.


Το ΚΚΕ επιμένει ότι το έγκλημα στα Ακαρνανικά Ορη συνεχίζεται και θα επανέλθει με επίκαιρη ερώτηση. Επίσης καλεί του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα τους φτωχούς κτηνοτρόφους που ζουν στα Ακαρνανικά με τα κοπάδια τους, να μην θυσιάσουν την ζωή τους και το περιβάλλον,  μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................