Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την αποτροπή της απόφασης του κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Του Συλλόγου Απανταχού ΑστακιωτώνΠραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  (Δευτέρας 28/1/2019) στην αίθουσα Λόγου Τέχνης της Στοάς Βιβλίου η εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών( Σ.Α.Α). με θέμα  την αποτροπή της απόφασης  του κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.
Μετά την σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Μπόνη τον λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης ο πρόεδρος της ΠΑΝ ΣΥ Παναγιώτης Χολής, ο πρ Υπουργός  Δημήτρης Στρατούλης, ο πρ., Βουλευτής Αιτωλ/νιας Ανδρεας Μακρυπίδης  καθώς και οι Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης , Βασίλης Μουρκούσης, Πάνος Σόμπολος.  (εκπροσωπόντας φορείς, συλλόγους  και την Τοπική Αυτοδιοίκηση)  Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν  και πολλοί από τους παρευρισκόμενους. 

Πλην των ανωτέρω παρευρέθηκε για λίγη ώρα και ο Βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος όμως αποχώρησε  διότι είχε προγραμματισμένη εκδήλωση, η Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αστακού Παρθενία Ταπρατζή , η  εκπρόσωπος του Δ/Σ του πολιτιστικού συλλόγου ΑΧΕΛΩΟΣ Νεοσμυρνιωτών Αιτωλοακαρνάνων Γκέλυ Ταπρατζή και εκπρόσωπος του πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού .

Στο τέλος αποφασίσθηκε όπως  με πρωτοβουλία του Δημάρχου την επόμενη μέρα να συναντηθούν οι βουλευτές του Νομού μαζί με τους προέδρους του Συλλόγου .Απανταχού Αστακιωτών(ΣΑΑ) -της ΟΠΣΥΞ της ΠΑΝΣΥ και να ζητήσουν ακρόαση από τους Υπουργούς Οικονομίας  Ε . Τσακαλώτο και αντιπρόεδρο της Κυβερνησης Αλ. Φλαμπουράρη .

Κλείνοντας την εκδήλωση  διαβάστηκε το ψήφισμα της συνάντησης το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα και  θα επιδοθεί στην ΕΤΕ αλλά και στου δυο Υπουργούς της Κυβέρνησης. 

Παράλληλα δε θα διαβιβαστεί και το ψήφισμα του Συλλόγου Γυναικών Αστακού μαζί με τις 600 περίπου υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό μετά από πρωτοβουλία του συγκεκριμένου Συλλόγου και την συμμετοχή εκπρόσωπων  συλλόγων και φορέων. 
Ψηφίσματα συμπαράσταση εστάλησαν απο τους Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (βουλευτή ΚΙΝΑΛ Αιτωλ/νιας) ο οποίος λόγω εκτάκτου προσωπικού προβλήματος δεν παρευρέθη  , Μάκη Παράσχο,απο  την ΟΠΣΥΞ ,τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τον  Εμπορικό Σύλλογο Αστακού 

ΤΟ  Δ.Σ   Του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου