Μια πανέμορφη έκθεση χειροτεχνίας ζωγραφικής παρουσιάστηκε τις ήμερες της Αποκριάς στον Αστακό από την καλλιτέχνη Αστακιώτισσα Αμαλία Λουκέρη


Φωτορεπορτάζ:Χρήστος Μπόνης

Εντυπωσιακά βάζα με ζωγραφική στο χέρι, ξυλόγλυπτα από κορμούς δένδρων, πήλινα δοχεία, βραχιόλια, κομπολόγια με πολύχρωμες χάντρες και πολλά άλλα είδη .
Η αστραφτερή αυτί έκθεση από το πλήθος των χρωμάτων που έλαμπαν στο φως του ηλίου απλώθηκε σε ένα μεγάλο μέρος της παραλίας του Αστακού προσελκύοντας τα βλέμματα πολλών ντόπιων αλλά και ξενών επισκεπτών που βρέθηκαν στο χωρίο μας για το τριήμερο της Αποκριάς .

Η έκθεση αυτί είναι καθαρή δημιουργία της αυτοδημιούργητης Αμαλίας και δεν είναι η πρώτη φορά που η καλλιτέχνης παρουσιάζει παρόμοιες κατασκευές . Δυστυχώς τέτοιες εκθέσεις που για συγκεκριμένους λόγους παρουσιάζονται υπαίθρια , θα μπορούσαν να κοσμούν και να προβάλλονται σε κάποιο κλειστό (από τα πολλά) κτίρια που υπάρχουν στον Αστακό .
Ελπίζω και ελπίζουμε όλοι ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα προέλθει από τις εκλογές του Μαΐου να αντιληφθεί ότι τέτοιες εκδηλώσεις κοσμούν τον τόπο μας και να ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης του κτηρίου που έχει αγοραστεί εδώ και χρόνια και σαπίζει από την αδιαφορία όλων όσων περάσαν από τις Δημαρχιακές καρέκλες Δημάρχων και συμβούλων .
Ένα τέτοιο οικοδόμημα στο κέντρο του Αστακού το οποίο βρίσκετε υπό πλήρη εγκατάλειψη , στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο τα πάσης φύσεως τρωκτικά . Είναι λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία με αφορμή την έκθεση της Αμαλίας να επισκευαστεί και να διατεθεί για τέτοιου είδους εκθέσεις .παρουσιάσεις, προβολές.Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................