Μεγάλη νίκη των Φυτειωτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στις 28 Ιουνίου 2019 περιλάμβανε μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης και το θέμα Συζήτηση -ενημέρωση για την άδεια εγκατάστασης τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου. 


Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες με μεγάλη ομάδα Φυτειωτών - Ξηρομεριτών που με αγωνιστικότητα και  αποφασιστικότητα, αλλά και με τη δύναμη ακλόνητων επιχειρημάτων της κατάφερε να αποσπάσει τη θετική γνώμη όχι μόνο των περιφερειακών παρατάξεων που από την αρχή βλέπουν με συμπάθεια τον αγώνα ενάντια στα βιορευστά της περιοχής, αλλά όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και όλων των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων. 
Κάτω από το βάρος της λογικής και της απομόνωσής της, η παράταξη της πλειοψηφίας, παρά τη αρνητική έως περιφρονητική της στάση απέναντι στην Επιτροπή Αγώνα και τους κατοίκους των Φυτειών και του Ξηρομέρου, άλλαξε την αρχική της θέση που δεν ήθελε ψήφισμα εναντίον των τριών μονάδων βιορευστών στις Φυτείες και τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο δέχτηκε ομόφωνα την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δυτικής Ελλάδας (Απρίλιος 2019),  την οποία και θα αποστείλει στην Κυβέρνηση και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών για επανεξέταση της αρχικής αδειοδότησης. 
Για την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες και τους κατοίκους των Φυτειών, αλλά και όλους τους Ξηρομερίτες η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στα βιορευστά στην περιοχή των Φυτειών αποτελεί ΚΟΛΑΦΟ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και ΚΟΛΑΦΟ προς όποιον άλλον περιφρονεί το δίκιο του αγώνα μας. Αποτελεί μια μεγάλη τακτική ΝΙΚΗ στο μακρύ δρόμο των αγώνων που θα ακολουθήσουν μαζικά και αποφασιστικά μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ακύρωση των αδειών εγκατάστασης των τριών μονάδων βιορευστών στις Φυτείες. 
Η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στα βιορευστά στην περιοχή των Φυτειών αποτελεί ΝΙΚΗ της λογικής και της Δημοκρατίας, αποτελεί ΝΙΚΗ της ζωής και του αγώνα απέναντι στην καταστροφή και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις. 
Η Επιτροπή Αγώνα, οι  κάτοικοι των Φυτειών και όλοι οι Ξηρομερίτες είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την τελική μας δικαίωση. 
Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση όλων δημοκρατών Αιτωλοακαρνάνων, όλων των συμπολιτών μας στη Δυτική Ελλάδα, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 
ΟΧΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ στις  ΦΥΤΕΙΕΣ και στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ!
ΟΧΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ στην ΕΛΛΑΔΑ! 

Η Επιτροπή Αγώνα

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................