Οι ομορφιές του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ο ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΣΕΠΕΤΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ο καταρράκτης Σεπετός, βρίσκεται στο Μοναστηράκι Ακτίου- Βόνιτσας. Χωρίς αμφιβολία ο καταρράκτης, ένα εξαίσιο δημιούργημα της φύσης, μαγεύει και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.Ο επιβλητικός καταρράκτης βρίσκεται στην είσοδο του χωριού από Βόνιτσα και σχηματίζεται όταν τα νερά του ποταμού Κεφαλόβρυσος συναντούν απότομο βάραθρο. Ο επισκέπτης θα μαγευτεί αφού το νερό ξεχύνεται με ορμή από τα βράχια της κορυφής και πέφτει στα πετρώματα της βάσης σχηματίζοντας μια λιμνούλα και συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό.......

  Το νερό του καταρράκτη πέφτει ορμητικά από ύψος περί τα ογδόντα μέτρα και πλημμυρίζει τον επισκέπτη με μοναδικά συναισθήματα.
 Πραγματικά εκεί νιώθεις δέος και μια έλξη, να παραμείνεις όσο γίνεται περισσότερο και να αγναντέψεις όσο μπορείς περισσότερο το μοναδικό αυτό τοπίο.
Κι όμως το μοναδικό αυτό φυσικό τοπίο  ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει έναν εξαιρετικό πόλο έλξης συνδυάζοντας επί μέρους εναλλακτικές μορφές τουρισμού ώστε να μπορεί να χαρεί ο κάθε επισκέπτης και να θαυμάσει τις ομορφιές του Ξηρομέρου .
Φωτο:Διονύσης Πετρόπουλος
 


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................