Μαθήματα ζωής απ` τον Θανάση Ζαρκαδούλα
από την Εφημερίδα  ΑΙΧΜΗ   ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε η ζωή στο Θ. Ζαρκαδούλα

Απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας Τα ζώα είναι οι μεγάλες του αγάπες / Στέκεται όρθιος και ας μην έχει τα πόδια τουΧωρίς τα πόδια του, εξαιτίας ενός παθολογικού προβλήματος, ζει εδώ και πολλά χρόνια ο Θανάσης Ζαρκαδούλας, καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, που δεν του επιτρέπει να έχει την επαφή που θα ήθελε με τους ανθρώπους και αυτό τον έκανε να έχει άψογη επικοινωνία με τα ζώα.
Ο κ. Θανάσης ζει στο χωριό Μπαμπίνη μαζί με τον αδελφό του και την οικογένειά του που τον βοηθούν, διότι πριν από αρκετά χρόνια κρίθηκε απαραίτητο να του αφαιρεθούν και τα δυο πόδια, μετά από μια αγγειολογική επιπλοκή που προέκυψε. Όπως τον έχουν ενημερώσει οι γιατροί που τον παρακολουθούν, αυτή η περίπτωση είναι πολύ σπάνια και συμβαίνει σε δυο ανθρώπους στο εκατομμύριο. Στα 20 χρόνια του όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, διαπίστωσε κάποια προβλήματα στην υγεία του και επισκέφτηκε τους γιατρούς.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από τα δάχτυλα του ενός ποδιού και σιγά - σιγά επεκτάθηκε σε ολόκληρο το πόδι, το οποίο οι γιατροί αφαίρεσαν, ενώ στη συνέχεια συνέβη το ίδιο και με το άλλο πόδι. Σήμερα η πάθηση έχει επεκταθεί και στο δεξί του χέρι, όμως μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται. Πριν χάσει τα πόδια του ασχολείτο με την κτηνοτροφία και διατηρούσε περίπου 350 γιδοπρόβατα, γι’ αυτό και δεν μπόρεσε ούτε μετά την ασθένειά του να εγκαταλείψει αυτή την ασχολία, διότι πάντα είχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τα ζώα. Επειδή τώρα δεν μπορεί να τα ακολουθεί στη βοσκή, τα έχει εκπαιδεύσει να τον ακολουθούν εκείνα. Και το εντυπωσιακό είναι ότι υπακούν λες και καταλαβαίνουν ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα. Μετά τα χειρουργεία που υπέστη, αγόρασε μια κατσίκα και από εκείνη κατάφερε να φθάσει κάποια στιγμή στα 59. «Αγαπώ πάρα πολύ τα ζώα, και εκείνα όταν καταλάβουν ότι τα αγαπάς σου ανταποδίδουν αυτή την αγάπη. Εγώ εισπράττω αυτή την αγάπη. Μιλάω με τα ζώα. Σας φαίνεται απίστευτο; Είναι όμως αληθινό», λέει ο ίδιος με μια δόση συγκίνησης...
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου