“ Το μεγάλο στοίχημα ! ” για τον Σύλλογο Κωνωπινιωτών ΞηρομέρουΤο πανηγύρι του χωριού μας, για το οποίο έχουν να λένε οι παλιοί και να θυμούνται με άκρατη νοσταλγία χωριανοί και συντοπίτες μας, ως ένα από τα καλύτερα πανηγύρια του Ξηρομέρου, με καταγεγραμμένες παρουσίες, τα μεγαλύτερα ονόματα των δημοτικών  βάρδων της εποχής (Καρναβάς, Χαλκιάδες, Σούκας, Κωσταντίνου, Τουρκοβασίλης κλπ) τα τελευταία χρόνια  παρουσίαζε, για διάφορους λόγους,  μία παρακμιακή εικόνα, που  οδήγησε νομοτελειακά στην αναστολή του.
Σημεία των καιρών που αποδιοργανώνουν μακροχρόνια ήθη και έθιμα, αφήνοντας ολοένα και περισσότερο μαύρα στίγματα οπισθοδρόμησης και παρακμής.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ταγμένος ως θεματοφύλακας των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας, ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα των συγχωριανών μας, αποφάσισε να αναβιώσει φέτος το πανηγύρι του χωριού μας, αναδεικνύοντας παράλληλα παραδοσιακά έθιμα, που θα προσδώσουν δυναμική πολιτισμού και ξέχωρη ομορφιά.
Είναι μεγάλο το ρίσκο για το Σύλλογο γιατί επί της ουσίας, τα μέλη που τον απαρτίζουμε, δεν είμαστε επαγγελματίες του είδους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Όμως, έχουμε άκρατη θέληση και επιμονή   και η στόχευσή μας είναι διπλή !
Αφενός, να ανασυσταθεί το πανηγύρι μας σε γερές βάσεις, έχοντας ως συστατικά του διαχρονικές πολιτισμικές αξίες του χωριού μας, και αφετέρου, με τα έσοδα της εκδήλωσης, να μπορέσουμε να επισκευάσουμε το  κατεστραμμένο  Δημοτικό μας Σχολείο που είναι για μας μνημείο – σύμβολο, και να το ανακαινίσουμε  σε Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας – (Φύλλο  75)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


            Share on Google Plus

1 σχόλια: