Αποτελέσματα Β΄γύρου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τ/Κ Μπαμπίνης Δήμου Ξηρομέρου

Ψήφισαν    308 Άκυρα          58 Λευκά          25 Έγκυρα       225
Έλαβον
ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ             137

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                 88
διαβαστε περισσοτερα

Οι Τόκκο εγκαθιστούν «Κυριο» του Αετού Ξηρομέρου τον Μενώνο.

Οικόσημο της οικογένειας Τόκκο (Toccho)

Σε συνέχεια όσων δημοσιεύσαμε την περίοδο Δεκέμβριος του 2013 και Ιανουάριος 2013, η μελέτη των 3923 στίχων του άγνωστου συγγραφέα, μας  οδήγησε στον στίχο 3124, από τον οποίο αρχίζει ένα άγνωστο γεγονός της οικογένειας Τόκκο, που έχει σχέση με τον Αετό Ξηρομέρου. Ας αφήσουμε τον άγνωστο συγγραφέα να μας μεταφέρει σε εκείνη την περίοδο 1375-1425 μχ.
Στη διήγηση που ακολουθεί η λέξη «δεσπότης» αφορά τον Τόκκο.
Και πάλιν θέλω να σε ειπώ δια τον Μουρίκη Μπούα Ουτος ωσάν απίστησεν και αρνήθηκν τον δεσπότην Και έκαμεν συμπεθεριάν με εκείνον τον Γιαγούπην, Και έκαμεν και άλλα προλαβόν κατράτζια του δεσπότου, «αντί» όπου ήτον δίκαιον, καθάρια να τον διώχνη, Όπού το είδον άπαντες, κατακρατεί ο δεσπότης. Αν έλειπεν να τον βοηθή με πράγματα , με ρούχα, Καθάρια τον εξώριζαν το γε΄νος των Σπαταίων. Και αυτός, ιδές τι έκαμεν, και αφήκεν τον δεσπότην. Αλλά ο Θεός τον ήφερεν πάλιν να καταντήση, Να είναι εις το χέριν του του δούκα του δεσπότου, Το πώς το είχεν φυσικόν, πάντα …
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Θεόδωρου Χ. Ζαρκαδούλα νεοεκλεγέντα προέδρου Τ/Κ Μπαμπίνης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με εξέλεξαν Πρόεδρο της Τ/Κ Μπαμπίνης για τρίτη  συνεχή φορά και να τους υποσχεθώ για μια ακόμα φορά, ότι θα μαι πάντα παρών με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μου για τη Μπαμπίνη και τους συγχωριανούς μου. Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και των προσδοκιών σας, προκειμένου να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του χωριού μας.
.

Με τιμή Θεόδωρος Χαραλ. Ζαρκαδούλας Πρόεδρος Τ/Κ Μπαμπίνης
διαβαστε περισσοτερα

Νέος Δήμαρχος Ξηρομέρου…Ο Ερωτόκριτος Γαλούνης

Νέος Δήμαρχος Ξηρομέρου αναδείχθηκε ο ΕρωτόκριτοςΓαλούνης ο οποίος επικράτησε στο δεύτερο γύρω των δημοτικών  εκλογών με ποσοστό 54,50%  έναντι της κ. Ντίνας Σαμαρά που συγκέντρωσε 45,50%.
Πιο αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα του Α΄και Β' γύρου των εκλογών στο Δήμο Ξηρομέρου:
διαβαστε περισσοτερα