Μαχαλάς : τ’ Αγίου του χωριού, τ’ Αϊ – Γιαννιού του Θεολόγου. .

Γράφει: O Παληγεώργος Γεώργιος

Έστεναν πρόχειρα παραπήγματα, με καδρόνια και πανιά ή νάιλον κι έβαναν από κάτου πραμάτειες, πούχανε για πούλημα, ότι βροχάρης ο μήνας στα τελέματά του. Από κανένας πραματευτής βολεύονταν σε κανιά μισοφκιασμένη οικοδομή ή σε κανιά αδειανή αποθήκη, στη δημοσιά και στο μεϊντάνι του χωριού, όπου διάβαινε και στέκονταν κόσμος. Ερχόντανε και πλανόδιο λούνα Παρκ με παιγνίδια και κάτι λογάδες αεριτζήδες πόπερναν με διαολεμένα κόλπα –παιγνίδια τάχα- τα τάλαρα και τα δίφραγκα του κοσμάκη. Παλιά, λέει, προπολεμικά, να πούμε, γένονταν στην άκρα του παζαριού κι η ζωοπανήγυρη και πουλιόντανε κι αγοράζονταν πράματα, άλογα και γαϊδορομούλαρα κι άλλα ζωντανά κι έκαναν οι τζαμπάζηδες χρυσές δουλειές. Στις γωνιές τις πλατείες οι ζαχαρινάδες με τους πάγκους μπροστά τους, με τα ζαχαράτα και τους μπακλαβάδες. Στα μεγάλα καφενεία έπαιζαν ζυγιές, με κλαρίνα και βιολιά και λαλητάδες ξακουστούς, ‘πως οι Χαλκιάδες*, ο Σαλέας(ο παλιός)*, ο Καρναβάς*, ο Κιτσάκης* κι άλλοι πολλοί… Με…
διαβαστε περισσοτερα

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στην Μπαμπίνη

.


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, πέντε διαρρήξεις σε οικίες, οι οποίες είχαν συμβεί στην Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και ενός συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση......

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, προέκυψε ότι ο 35χρονος μαζί με συνεργό του, από τις 11-10-2013 μέχρι και 17-10-2013, είχαν διαπράξει τρεις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες, στην Μπαμπίνη.
Ειδικότερα, οι δράστες δρούσαν νυχτερινές ώρες, όπου παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρουχισμό και ηλεκτρικά είδη, με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στις 3.650 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις. 

ag…
διαβαστε περισσοτερα