Με την Τζουμερκιώτικη λαλιά

Η γενιά του περίμενε σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος


Και η σκέψη μας συνεχήςˑ
αδιάκοπα και ασταμάτητα
κινάει το δέντρο της καρδιάς,
ξυπνάει του πόθου τα οράματα
και παίρνει δρόμο για την Άγναντα


Άγιες ημέρες έρχονται! Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Γιορτές που μας σημαδεύουν τη μνήμη. Κι όσο κι αν θέλουμε να τα ξεχνάμε, δεν μπορούμε. Η σύγκριση ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ αναπόφευκτη.
Ήμασταν, εκεί στα Τζουμέρκα η γενιά του περίμενε! Περίμενε και «Μούγκα στη στρούγκα». Εμείς, τα παιδιά, επαναλαμβάνω, του …περίμενε!
Αναμονή. Παραμονές Χριστουγέννων να πάρουμε παπ’τσάκια και καμιά κάλτσα, τι μας είχαν φάει τα τσιουρέπια. Τσίμπαγαν τα άτιμα, λες και είχαν αγκίδες ελατίσιες. Και ‘κει που πηγαί-ναμε να φορέσουμε, να δοκιμάσουμε κρυφά τις κάλτσες, άκουγες τη φωνή της μάνας:
Άσ’ τ’ν κάλτσα, και πήγαινε να γρουδιάσεις μέσα. Θα τις βάλεις ανήμερα του Χ’στού να πας στην εκκλησία. Πώς θα σε ποδέσω τότε; Με τα δάχτ’λα όξω θα πας;
Και περιμέναμε…
Τα Χριστούγενα! , μπας και πάρουμε κανένα β…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το blog Παπαδατιώτης

Η ομάδα του blog μας εύχεται σε όλους τους φίλους , αναγνώστες και συγχωριανούς μας Χρόνια Πολλά ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2015.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για τις μέρες των Χριστουγέννων

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας στο νομό μας, εύχονται για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, αγάπη και ομόνοια σε όλους τους συνανθρώπους μας.
Η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Σταρακά εύχεται σε όλους το μήνυμα ελπίδας των ημερών και ο ήλιος που φωτίζει τους ανθρώπους από την Γέννηση του Θεανθρώπου να γίνουν φάρος για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις των καιρών μας και  αναφέρει  ως ένα μήνυμα για τις μέρες: «Όλοι ελπίζουμε να είναι τα φετινά Χριστούγεννα η απαρχή για να βγούμε από το τούνελ των προηγούμενων ετών. Αυτό που εύχομαι είναι να έχουνε όλοι οι συμπολίτες μας υγεία και να είναι μονιασμένοι. Η Περιφέρεια θα είναι εδώ κοντά στον πολίτη. Εύχομαι υγεία και χαρά για τις γιορτές  και η Γέννηση του Θεανθρώπου να φωτίζει τις καρδιές μας».
διαβαστε περισσοτερα