Έκοψαν την πίτα τους οι Απόστρατοι Αξιωματικοί Στρατού Αιτωλοακαρνανίας
Μια σεμνή τελετή,  προετοίμασαν οι Απόστρατοι Αξιωματικοί Στρατού Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους  κρατώντας χαμηλούς τους τόνους, αλλά και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο Ελλήνων χειριστών του ελληνικού μαχητικού F-16που συνετρίβη στη διάρκεια της απογείωσης στην πίστα της αεροπορικής βάσης του Λος Γιανος στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ.
Στην τελετή παρευρέθησαν Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Αγρινίου, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών του νομού, των αναπήρων πολέμου.
Την πίτα ευλόγησε ο π. Επιφάνιος Καραγεώργος Πρωτοσύγκελος  της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
«Εύχομαι ο νέος χρόνος να διαλύσει το σύννεφο που πλανιέται επί τρία χρόνια πάνω από τη χώρα μας και να ξαναγεννηθούν τα όνειρά μας και οι ελπίδες μας. Είχαμε πολιτικές εξελίξεις, σύντομα θα έχουμε και πολιτειακές εξελίξεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αν/χης (ΠΖ) ε.α. Ηλίας Τσακίρης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του.
Ευχαρίστησε βέβαια τα Σώματα Ασφαλείας για τη σπουδαία συμβολή τους και την άμεση ανταπόκρισή τους, όταν χρειάστηκε να επέμβουν κατά το ξέσπασμα των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή.

Στη συνέχεια χαιρετισμό παρέθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, «ως Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού  και όχι ως δήμαρχος», όπως ο ίδιος ανέφερε σημειώνοντας πως θα έπρεπε να υπάρχει και στο  Αγρίνιο Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Εφέδρων του Στρατού, αφήνοντας αιχμές για αδικία σε βάρος του Αγρινίου, από το οποίο αποκόπτονται, σε αντίθεση με το Μεσολόγγι, οι κρατικές δομές του Στρατού.
Έπειτα, η αντιπεριφεριάρχης κα Χριστίνα Σταρακά, στον δικό της σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τους αποστράτους  για την προσφορά τους: «Είστε απόστρατοι, δεν είστε απόμαχοι», είπε η ίδια προς τους Αποστράτους. «Οι νέοι άνθρωποι που είμαστε στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης έχουμε ανάγκη την εμπειρία σας», ανέφερε η κα Σταρακά.


Ακολούθησε βράβευση των αριστούχων μαθητών, τέκνων μελών ΕΑΣ νομού Αιτωλοακαρνανίας, σχολικής περιόδου 2012-2013. 

Βραβεύτηκε και ένα δικό μας παιδί ( Μπαμπινιώτισα)  η Ειρήνη Β.Μασσαλή 


agriniopress
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου