Συνταγές



Της  ΕΦΗΣ   ΚΑΡΑΛΗ-ΜΠΕΝΕΚΟΥ


Γλυκό μήλο φιρίκη
ΥΛΙΚΑ
16-18 φιρίκια ( ίδιου μεγέθους)
850-900 γρ. ζάχαρη
450 ml νερό
Νερό με λίγο χυμό λεμονιού( για να μην μαυρίσουν)
Λίγη βανίλια .αστεροειδής, γλυκάνισος ,ξύσμα λεμονιού.
1 κουτ. σούπας γλυκόζη ( η χυμός λεμονιού)
Ασπρισμένα αμύγδαλα ( για τη διακόσμηση )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1   Καθαρίζετε τα φιρίκια και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο για τα κολοκυθάκια  το κεντρικό τους μέρος με τα κουκούτσια . Έπειτα τα αδειάζετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε βάλει λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
2     Σε μεγάλη κατσαρόλα , βάζετε τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη , τα μυρωδικά, τη γλυκόζη το νερό και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο ώστε να παραμένουν βουτηγμένα στο σιρόπι  καθώς βράζουν. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν  τα μήλα , για περίπου 30 λεπτά .Αν δεν έχει δέσει το σιρόπι  μέχρι  εκείνη την ώρα , αποσύρετε τα μήλα με τρυπητή  κουτάλα , τα βάζετε στα βάζα ( προσθέτετε και τα ασπρισμένα αμύγδαλα)  και όταν το σιρόπι  δέσει , το προσθέτετε στα σκεύη .Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε το χυμό ενός λεμονιού λίγο πριν αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................