Απεβίωσε ο συγχωριανός μας Δάσκαλος Ιωάννης (Γιάννης) Δημ.Τσακαλογιάννης

Απεβίωσε ο συγχωριανός μας Δάσκαλος Γιάννης Δημ.Τσακαλογιάννης σε ηλικία 80 ετών .Υπηρέτησε ως Δάσκαλός στο Ξηρόμερο για πολλά χρόνια, πρώτο διορίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κομποτής αργότερα στο Δημοτικό Σχολείο Σκουρτούς ,στο Σχολείο της Μπαμπίνης για ένα χρόνο και τα τελευταία χρόνια δίδασκε στο Αγρίνιο.

Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενής,φίλοι και συγχωριανοί αύριο Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου στο Αγρίνιο στις 11:00

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένειά του
διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες η εφημερίδα "ΕΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ"

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο φύλλο της εφημερίδας "ΕΝΜΠΑΜΠΙΝΗ"που εκδίδεται με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης "ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ"

θα διαβάσετε θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο καιρό το χωριό μας,αλλά και της δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου

διαβαστε περισσοτερα

Θεόδωρος Γρίβας, Ο σταυραετός της Λάμιας

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ MICROSOFT OFFICE SPECIALIST & ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μέρος 2ο


Εριόλα Μπούζι

Στις 26 Ιουνίου 1797, στην Πάργα, γεννιέται ο Θεόδωρος Γρίβας, Είναι ο τέταρτος κατά σειρά γιός. Οι τρείς προηγούμενοι γιοί, ήταν ο Χρήστος, ο Κώστας, και ο Σταύρος.
Είναι γιός του Δράκου Γρίβα και της Θεοδώρας Γιαννίτση. Την περίοδο αυτή ο πατέρας του είναι αρχηγός των Ελληνικών ταγμάτων της Γαλλικής κυριαρχίας  στην Κέρκυρα. Για τις αδελφές του Θεόδωρου Γρίβα δεν υπάρχει σαφής καταγραφή αλλά από τις έρευνες σε άλλα project της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων, έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον τρείς αδελφές. Για τα στοιχεία αυτών, οι αναγνώστες να ανατρέξουν στο πρώτο μέρος της μελέτης.
Όπως προαναφέραμε, μητέρα του Θεοδωράκη ήταν  η Σοφία Γιαννίτση. Η μητέρα του κατάγονταν από την Πρέβεζα και ανιψιός της ήταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος.
Το 1811, ο 14 χρονος πλέον Θεοδωρά…
διαβαστε περισσοτερα