Ανοιχτό μήνυμα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα σε μαθητές, γονείς και όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας

Με αφορμή δημοσιεύματα για τη μεταφορά των μαθητών, ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Περιφέρειά μας και την Περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στέλνει ανοιχτό προσωπικό μήνυμα σε κάθε μαθητή, σε κάθε γονιό και σε κάθε πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί πολίτες της Δυτικής Ελλάδας,
Κάθε χρόνο προσπαθούμε να οργανώσουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών από το σπίτι τους στο σχολείο τους. Ένα αυτονόητο δικαίωμα κάθε Έλληνα μαθητή. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα, που διέπεται όμως από νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες. Στην Περιφέρειά μας, το ετήσιο κόστος για τις 172 περίπου ημέρες το χρόνο που πραγματοποιείται μεταφορά ανέρχεται περίπου σε 15.800.000 ευρώ, δηλαδή ημερήσιο κόστος περίπου 91.860 ευρώ. Η ευθύνη της Περιφέρειας είναι μεγάλη, στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού κονδυλίου και, όπως πάντα, θέλουμ…
διαβαστε περισσοτερα

Η Παπαστράτος 85 χρόνια στο πλευρό των καπνοπαραγωγών

Τα 85 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, γιόρτασε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η εταιρεία Παπαστράτος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παλιό λιθογραφείο της εταιρείας στον Πειραιά, που πλέον ονομάζεται «Προορισμός Παπαστράτος». Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Πέρασαν 85 χρόνια από τότε που οι αδελφοί Παπαστράτου έθεσαν σε λειτουργία τις πρώτες μηχανές παραγωγής τσιγάρων στο ιστορικό, πλέον, εργοστάσιο του Πειραιά και σήμερα η εταιρεία τίμησε στο πρώτο της σπίτι, την ιστορία και τους ιδρυτές της. Στο παλιό λιθογραφείο της Παπαστράτος γίνεται μια αναδρομή για όσα συνέβησαν. Μέσα από φωτογραφίες, στιγμιότυπα και αντικείμενα, το πλούσιο αρχείο της εταιρίας αναδεικνύει τη δυναμική της μέσα από τα πρόσφατα επιτεύγματά της και στρέφει το βλέμμα σε όσα ετοιμάζει προσεχώς.
Δείτε:εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Υψηλή Παναγιά Ελαοοφύτου:Πανηγυρικός εσπερινός .Video Ανδρέας Κουτσοθανάσης

διαβαστε περισσοτερα