Θύμησες: Σπερνό

Ένα έθιμο την παραμονή της ονομαστικής εορτής που συνεχίζεται ακόμα...πάμε στην εκκλησία στην απογευματινή ακολουθία του εσπερινού ένα γλύκισμα σε πιάτο μείγμα με γεννήματα της γης σιτάρι βρασμένο ανακατεμένο με σουσάμι ζάχαρη αμύγδαλα καρύδια σταφίδες λίγο κανέλα διακοσμημένο με ρόδι καθαρισμένο ..μία γεύση ξεχωριστή ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά..Κάθε οικογένεια όταν γιόρταζε ένα μέλος της πήγαινε στην εκκλησία το πιάτο αυτό ,το σπερνό όπως το λέμε για ευχές και για τα χρόνια πολλά στη γιορτή του και το μοίραζε σε παιδιά κυρίως που παρευρίσκονταν εκεί ανυπομονώντας να δοκιμάσουν τη γεύση του... ποιος δεν το θυμάται;Όλα τα παιδιά τρεχανε μόλις χτυπούσε ή καμπάνα του εσπερινού και την άλλη μέρα στο σπίτι στο γιορτασι για κουραμπιέδες ραβανι και χρόνια πολλα....!!! όμορφες παιδικές αναμνήσεις!!!!τόσο κοντά όλοι ..!!!!.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη:Φόρος τιμής στους ήρωες του 1940(video)

Ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων,από τον π.Κων/νο Φλωρόπουλο ,κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη των ηρώων, και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.VIDEO
διαβαστε περισσοτερα

Αλλαγή ώρας 2016: Μια ώρα πίσω τα ρολόγια

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00. Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί έως και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017.
διαβαστε περισσοτερα