Πρώτη θέση για το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου στον Περιφερειασκό Διαγωνισμό Ρομποτικής (φωτο)Η ομάδα ρομποτικής του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας «Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής -World Robot Olympiad 2018» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 16 Ιουνίου, 2018 στην Πάτρα και κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία open Δημοτικού.

Οι μαθητές της ομάδας «Robo Agri(nio)culturists» που κατέκτησαν το πρώτο βραβείο είναι οι Ναπολέων Συμψηρής, Γεωργία Τσιακανίκα και Μιχάλης Ζαραβίνας, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των προπονητών τους Δημήτρη Ράπτη και Χριστόφορου Καραχρήστου κατασκεύασαν και λειτούργησαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ενυδρειοπονικής.
Στόχος του συστήματος η αύξηση παραγωγής τροφίμων σε περιβάλλον έλλειψης καλλιεργήσιμων εδαφών, με την καλλιέργεια να γίνεται σε εσωτερικό χώρο και σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας και φωτός.
Επόμενος σταθμός για το 17ο Δημοτικό Αγρινίου είναι ο Εθνικός Διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1η Ιουλίου 201Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Δ/ντρια η Συγχωριανή μας Κω/να (Ντίνα) Τασούλη

πηγή:agrinionews.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....................................................................................................................